Ressenya : L'ocell de la revolta de Suzanne Collins / Reseña : Sinsajo de Suzanne Collins

 

Títol: Lócell de la revolta
Autora: Suzanne Collins
Editorial: Fanbooks
Gènere: Juvenil / Ficció
Trilogia: 3/3
Enquadernació: Rústega amb solapes
Pàgines: 432
Data de publicació: 04/11/2015
ISBN: 978-84-15745-17-4
Preu: 16,00 €

 
Els Jocs de la fam [#1]
En flames [#2]
L'ocell de la revolta [#3]
 

La Katniss ha tornat a desafiar i a v
èncer el Capitoli, però tot i haver sortit victoriosa del camp de batalla, al poder no li agrada perdre. El president Snow vol revenja i ha deixat molt clar que tothom corre perill: la família de la Katniss, els seus amics i qualsevol habitant del Districte 12. Ella, que es convertirà en símbol de rebel·lió, serà clau en la batalla final.

EL FOC CREMARÀ PER SEMPRE



Vaig a dir orgullosa que he fet la setmana «d’Els Jocs de la fam» ; Llibres + pel·lícules ... i, és que, fa molt de temps no hi havia gaudint tant amb una trilogia que em mantingués tan enganxada com la distòpia que ens va mostrar Suzanne Collins per als joves. Estic segura que a dia d'avui sabem que l'autora es va inspirar en la famosíssima novel·la de «Battle Royale», tret que ella va incloure certs tòpics en els quals estem acostumats a veure en la literatura juvenil. Em disgusta? Al contrari, segueixo dient que cada autor pot plasmar les seves idees, fins i tot amb clixés, però fent la seva història d'una forma original i que destaqui per sobre d'altres.

En aquesta tercera part de la trilogia he arribat a patir una mica més. Cert és que el meu llibre preferit sempre serà «En flames», però en «L'ocell de la revolta» tenim una acció molt diferent, ja que inclou una guerra on la política està implicada.
Els personatges han estat tan meravellosos com la primera vegada que els vaig conèixer; Katniss segueix sent aquesta lluitadora, però veiem la seva part més emotiva i aquesta que tant li costava treure a la llum. Peeta segueix sent ... Peeta (Amor etern a Peeta), el meu personatge favorit al qual encara no he pogut trobar-li una cosa dolenta, perquè com he dit més amunt, Suzanne va canviar molts tòpics i un d'ells era que la noia també podia salvar el encantador noi.

Com en tota distòpia hi ha morts (i aquest llibre no serà la excepció). Suzanne ens ha partit el cor amb la forma en què ha anat eliminant a cada personatge en el transcurs de la història.

Vull confessar que els últims capítols van ser massa ràpids; realment volia saber una mica més i que les coses no “s'arreglessin" tan ràpid.

¿Algun tribut present?



A U T O R A

Suzanne Collins viu amb la seva família i un parell un parell de gats adoptats a Connecticut. Des del 1991 ha treballat com a guionista de televisió i és coneguda per la sèrie Cròniques de les Terres Baixes. Amb la trilogia d'Els Jocs de la Fam, que ara publiquem íntegrament a labutxaca, s'ha situat al capdamunt de la llista dels llibres més venuts del New York Times. Arran de l'èxit de la sèrie, se n'ha fet una adaptació cinematogràfica.





RESEÑA EN CASTELLANO

Voy a decir orgullosa que he hecho la semana de «Los juegos del hambre»; Libros + películas...Y, es que, hace mucho tiempo no había disfrutado tanto con una trilogía que me mantuviera tan enganchada como la distopía que nos mostró Suzanne Collins para los jóvenes. Estoy segura que a día de hoy sabemos que la autora se inspiró en la famosísima novela de «Battle Royale», salvo que ella incluyó ciertos tópicos en los que estamos acostumbrados ver en la literatura juvenil. ¿Me disgusta? Al contrario, sigo diciendo que cada autor puede plasmar sus ideas, incluso con clichés, pero hacer su historia de una forma original y que destaque por encima de otras.

En esta tercera entrega de la trilogía he llegado a sufrir un poco más. Cierto es que mi libro favorito siempre será «En llamas», pero en «Sinsajo» tenemos una acción muy diferente, ya que incluye una guerra donde la política está implicada.
Los personajes han sido tan maravillosos como la primera vez que los conocí; Katniss sigue siendo esa luchadora, pero vemos su parte más emotiva y esa que tanto le costaba sacar a la luz. Peeta sigue siendo...Peeta (Amor eterno a Peeta), mi personaje favorito al cual aún no he podido encontrarle algo malo, porque como he dicho más arriba, Suzanne cambió muchos tópicos y uno de ellos era que la chica también podía salvar al encantador chico.

Como en toda distopía hay muerte (y este libro no será la excepción). Suzanne nos ha partido el corazón con la forma en la que ha ido eliminando a cada personaje en el transcurso de la historia.

Quiero confesar que los últimos capítulos fueron demasiado rápidos; realmente quería saber un poco más y que las cosas no se "arreglaran" tan velozmente.

¿Algún tributo presente?


★★★★☆
4/5


Reseña gracias a FanBooks

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Melissa Hall (@itsbeatifulove), es una catalana inquieta que no puede dejar de publicar cada loca historia que le pasa por la cabeza, en la plataforma Wattpad. Rodeada de libros, enamorada de cada personaje que le ha dejado huella, decidió crear los suyos propios y compartirlos con un público que tiene sus mismas aficiones. Actualmente estudia, pero sigue intentando conquistar a sus miles de seguidores con cada relato. Las cifras le recuerdan que no va desencaminada, con más de 42 millones de visitas en esta importante red social de escritores nóveles.

0 comentarios:

Publicar un comentario