Ressenya : Diari del Búnquer de Kevin Brooks






 Autor : Kevin Brooks
Saga : autoconclusiu
Editorial : Fanbooks
Gènere : Narrativa literària
Pàgines : 296
Any de publicació : Març de 2015
Preu 15,95 €



Aquest és el diari atroç d'en Linus, un jove que viu als carrers de Londres fins que, de sobte, el segresten. Es desperta, confós, en un búnquer; no hi ha finestres, ni portes, ni cap comunicació possible amb l'exterior. Tan sols un ascensor, que uns quants dies després baixa una nena de nou anys i quatre persones més. Un segrest arbitrari. On són? Què pretén, el segrestador? Què els farà? En Linus no para de donar-hi voltes.

«Una obra mestra destinada a esdevenir un llibre de culte com LA TARONJA MECÁNICA.»



Diari del búnquer ha estat una novel·la que ha causat força polèmica , fins al punt que el lector se sent atret ( jo la primera ) . Només cal llegir la contraportada i trobar-se en majúscules " La taronja mecànica" .
No vaig voler llegir cap opinió sobre el llibre. Més aviat , vaig afegir "Diari del búnquer " a la llista de Goodreads i em vaig posar a llegir per descobrir-ho per mi mateixa .
Com bé es pot llegir a la introducció, Linus és un jove que viu als carrers de Londres i un dia és segrestat per un home. Ell desperta sota els efectes de les substàncies que van utilitzar per drogar-lo , dins d'un ascensor i assegut en una cadira de rodes . Està atrapat en una mena de búnquer . Sol ( fins i tot quan hi ha sis habitacions ) .


« Els calaixos tenen candaus i a sobre dels armariets hi ha una clau petita. Sis claus, sis llibretes sis bolígrafs, sis habitacions, sis plats...»


El temps passa i un dia l'ascensor torna a posar-se en marxa. En aquesta ocasió, quan les portes s'obren, Linus es troba una petita nena de nou anys que ha viscut des de primera persona el mateix segrest; Espantada i confusa sense recordar la cara de l'home que els va tancar al búnquer.
Linus descarta la idea que és segrestat per ser qui és, ja que la petita viu un mode de vida molt diferent al seu.
Tots dos troben un gran suport de l'altre, ja que la situació que està vivint és horrible. Poc a poc van descobrint coses del lloc on estan tancats. Qui els va segrestar, els vigila a través de càmeres i micròfons que estan repartits per totes les habitacions.
Les habitacions es van omplint amb més persones que van arribant. No comparteixen cap vincle; són complets desconeguts.
Tenen menjar (menjar que els envien a través de l'ascensor); aigua ... lo fonamental per sobreviure en les condicions que els va posant l'home. Fins que un dia tot s'acaba, i és aquí quan a mi em comença a agradar el llibre.


« Tot és un joc. Ell juga el seu i nosaltres , el nostre. »


Quan planegen escapar d'allí ( costi el que costi ) sembla ser la pitjor decisió que podien haver escollit, ja que aquesta persona que tot ho veu decideix castigar-los tallant el subministrament de menjar . No els posa les coses fàcils i d'alguna manera ells se les han de guanyar.


« Els llums s'encenen .
Baixa l'ascensor buit.
Passa el dia.
L'ascensor buit puja .
Els llums s'apaguen . »


Fins aquí puc fer el resum del llibre perquè no vull fer spoiler .
En arribar a la pàgina 200 no podia apartar als ulls; no podia deixar anar el llibre. Cada vegada m'agradava més , i és aquí quan no estic d' acord amb la gran polèmica que ha causat la història.
Els joves d'avui dia ( i ho dic ja que Diari del Búnquer està en el gènere juvenil ) ja no s'espanten com abans i molt menys s'escandalitzen . Des del meu punt de vista les escenes no eren tan violentes com podríem veure en altres llibres.

Sí, al final et deixa aclaparada ( necessitava més pàgines , però el final va arribar molt ràpid ) . L'autor ha aconseguit causar una intriga impressionant . Els personatges estan molt ben construïts . Amb Linus he viscut la por ; la desesperació ; el dolor ; les ganes de no seguir lluitant i deixar-se caure davant de qualsevol situació.


No he pogut posar-li un cinc en Goodreads pel final! Però realment m'ha encantat .


 

Gràcies a fanbooks per l'exemplar

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Melissa Hall (@itsbeatifulove), es una catalana inquieta que no puede dejar de publicar cada loca historia que le pasa por la cabeza, en la plataforma Wattpad. Rodeada de libros, enamorada de cada personaje que le ha dejado huella, decidió crear los suyos propios y compartirlos con un público que tiene sus mismas aficiones. Actualmente estudia, pero sigue intentando conquistar a sus miles de seguidores con cada relato. Las cifras le recuerdan que no va desencaminada, con más de 42 millones de visitas en esta importante red social de escritores nóveles.

0 comentarios:

Publicar un comentario